Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

31.3.14

#Social media και εργασία



robotsOι τάσεις αλλάζουν και φαίνεται πως σε όλο και περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε εταιρικούς υπολογιστές και servers. H απαγόρευση ιστοσελίδων όπως Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, και Google+ έχει αντιστραφεί και πάρα πολλοί επιτρέπουν στο προσωπικό τους την πρόσβαση σ’ αυτές. Τα τελευταία δύο χρόνια, η χρήση των κοινωνικών δικτύων στο χώρο εργασίας έχει αυξηθεί κατά 20%. Όλο και περισσότεροι υπάλληλοι χρησιμοποιούν τα social media ως απελευθέρωση στην εργασία, σαν ένα διάλλειμα για καφέ έχοντας παρόμοια αποτελέσματα. Εδώ υπάρχουν πέντε όπου θα πρέπει να επιτρέπεται η χρήση των κοινωνικών δικτύων κατά την ώρα εργασίας.

Ομάδες, εφοπλιστές κι εκλογές



paokΣυχνά τακτά αναφέρομαι στον ελληνικό εφοπλιστικό κύκλο. Δεν σκοπεύω να γράψω για την ιδιαίτερη προνομιακή μεταχείριση των εφοπλιστών, αλλά μια χώρα που αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση αναζητάς χορηγούς και ευεργέτες. Δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω τη χορηγία του Σόρος για διάθεση πετρελαίου στα ελληνικά σχολεία με αυτή των Ελλήνων Εφοπλιστών.


Αυτή η χώρα είναι μικρή και γνωριζόμαστε, πως έγιναν πλούσιες κάποιες οικογένειες στην Ελλάδα και ποια μέσα ελέγχουν.

Ουκ ολίγες φορές σε διάφορα μου σχόλια επαφίεμαι στην αρωγή τους. Τόσα ανοιχτά μέτωπα, τόσα προβλήματα με μια ανίκανη και χρεωκοπημένη κυβέρνηση επιβάλλεται να βρεθούν λύσεις.