Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

14.10.13

Σενάρια εκλογών και το κλίμα πόλωσης


Ο πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικοί σε πρόωρες εκλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζητά την προσφυγή στις κάλπες. “Oι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα, αλλά ευλογία”, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

δημοσκοπησεις

Οι εκλογές θεωρούνται η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Είχα γράψει στο παρελθόν πως νομοτελειακά αν το πολιτικό σύστημα κινδύνευε από τις εκλογές, τότε αυτές θα ήταν παράνομες. Το εκλογικό σύστημα διαθέτει όλες εκείνες τις δικλίδες, ώστε να συντηρούνται οι ίδιοι πολιτικοί. Στο αυτό θα πρέπει να αναφερθώ στις εκλογές του Ιουνίου, όπου παρατηρήσαμε ότι το ποσοστό αποχής των ψηφοφόρων άγγιξε το 40%, όσο είναι περίπου αθροιστικά τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ποιος ενδιαφέρθηκε για το ποσοστό αποχής, ποιος αναζήτησε τη διασφάλιση της Δημοκρατίας, όταν βάσει του Συντάγματος η ψήφος είναι υποχρεωτική; Που ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας; Οι μελοψιτακκοί της ενημέρωσης είχαν αναλάβει εργολαβία πως δεν μπορούσαμε να μείνουμε ακυβέρνητοι, θα μέναμε χωρίς φάρμακα και τρόφιμα.

Άκρως οικογενειακόν


aftoktoniaΈχουμε διαβάσει στο παρελθόν για τα απίστευτα ποσά και τις “άγνωστες” δραστηριότητες των ΜΚΟ, με χρήματα που μοίρασαν αφειδώς τα υπουργεία Εξωτερικών, Πολιτισμού και Υγείας, το γνωστό πλουσιοπάροχο πάρτι στις ΜΚΟ.

Οι αυτοκτονίες στη χώρα μας λαμβάνουν επιδημικές διαστάσεις. Καθημερινά αναρτούνται στο διαδίκτυο αυτοκτονίες συμπολιτών μας που σοκάρουν, ενώ στην τηλεόραση το θέμα αποσιωπάται, θεωρείται εκουσίως ταμπού.