Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

9.10.13

Φάτε Χρυσή Αυγή


lagarde's listΤα εγχώρια ΜΜΕ σερβίρουν για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό γεύμα αποκλειστικά Χρυσή Αυγή. Οι δοκησίσοφοι δημοσιογράφοι απορούν για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Μα, να παίζουν και να ξαναπαίζουν τα ίδια ρεπορτάζ και να μην πέφτουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής για να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως οι 400.000 ψηφοφόροι είναι φασίστες.

Καλώς ή κακώς, αυτοί οι άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι είτε κοινωνικά είτε εργασιακά. Η ιστορία έχει αποδείξει πως ο δικομματισμός έφερε τη χώρα σε άθλια κατάσταση. Οι κυβερνήσεις εναλλάσσονταν από τα γνωστά δύο κόμματα τα τελευταία 39 χρόνια και πλέον συνεργάζονται άψογα για τη διατήρηση της εξουσίας τους. Ο θυμόσοφος λαός λέει πως “ κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει” , γιατί η ελληνική κοινωνία έχει βιώσει καλά στο πετσί της πως το ένα κόμμα συγκαλύπτει και αλληλοβοηθά   το άλλο κι αναφέρομαι στα διάφορα σκάνδαλα που έμειναν ατιμώρητα.

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος


petrelaio thermansisΌλοι θυμόμαστε τις περσινές αιθαλομίχλες και τη μυρωδιά καπνιστού κατά τις βραδινές εξόδους στην πόλη. Ξεκίνησαν ήδη τα ευτράπελα με το πετρέλαιο θέρμανσης. Φυσικά αναφέρομαι στους 26 βουλευτές της ΝΔ, που ενώ ψήφισαν όλα τα μνημόνια και τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, αντιλήφθηκαν πως το μέτρο της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης τελικά δεν απέδωσε την προσδοκώμενη αύξηση των εσόδων κι επιβάρυνε δυσβάστακτα τα ελληνικά νοικοκυριά και ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης. Στη σχετική τους επιστολή κάνουν λόγο και για τη λαθροϋλοτομία και για φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης, καθώς τα ξύλα διακινούνται χωρίς παραστατικά και τιμολόγια.

Άθλοι πολιτικοί που δυστυχώς πληρώνονται από τους έλληνες φορολογούμενους.
Στην επιστολή των βουλευτών δεν αναφέρθηκαν πόσες ξενοδοχειακές μονάδες έκλεισαν εξαιτίας της αυξημένης τιμής πετρελαίου στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν αναφέρθηκαν πόσο αυξήθηκε η ανεργία τόσο στο χειμερινό τουριστικό τομέα, αλλά και στον κλάδο των καυσίμων, καθώς οι πωλήσεις πετρελαίου μειώθηκαν κατά 70%.