Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

5.3.13

Οι πολυεθνικές και οι κατώτατοι μισθοί


joblessΔιαβάζοντας το άρθρο στο ΒΗΜΑ “Μειώστε τους μισθούς για να επενδύσουμε”, να μειωθεί δηλαδή το κατώτατο όριο στα 300 ευρώ για ανέργους νέους που ζήτησαν οι 11 πολυεθνικές στη συνάντησή τους με τον υπουργό Ανάπτυξης, η πρώτη μου σκέψη ήταν να μην αγοράσω ξανά προϊόντα από τις συγκεκριμένες εταιρείες. Πρόκειται για ηχηρά brand names, καθιερωμένα στην ελληνική αγορά και οικονομία επί σειρά δεκαετιών.

Με δελτία τύπου η Barilla στη σελίδα της στο facebook, αλλά και η Bic διαψεύδουν το δημοσίευμα για τη μείωση του κατώτατου μισθού. Αλλά καλό θα ήταν τόσο ο δημοσιογράφος του άρθρου όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Απόσπασμα δημοσιεύματος

«Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φθάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου. Δώστε μας την ευκαιρία να προσλαμβάνουμε νέους με λιγότερα χρήματα, για να εργάζονται λιγότερες ώρες και λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα» πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.