Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

1.3.13

Δύσκολη η πρώτη νύχτα για τον Παπαγεωργόπουλο……ε και;


papageorgopoulosΕκτενής αναφορά έγινε χθες από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ για τη δύσκολη πρώτη νύχτα του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλου στις φυλακές Διαβατών.

Από πότε η φυλακή θα πρέπει να θεωρείται πεντάστερο ξενοδοχείο με όλες τις πολυτέλειες για τους φυλακισμένους;

Δεν αμφιβάλλει κανείς για τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές και τα σωφρονιστικά ιδρύματα, αλλά γιατί ο ντόρος των ΜΜΕ γίνεται μόνο όταν αφορά κάποιο επώνυμο πρόσωπο;

Τα ΜΜΕ ασχολούνται μόνο για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές των: Λάκη Γαβαλά, Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου κι άλλων επωνύμων που δεν ενθυμούμαι αυτή τη στιγμή.

Σε σακούλες σκουπιδιών τα παραστατικά εξόφλησης



assets_LARGE_t_420_54169823_type12128Αποδείξεις αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται στοιβαγμένες σε σακούλες σκουπιδιών και σε κιβώτια στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.


Σχηματίζουν μεγάλα βουνά σε διαδρόμους και γραφεία, περιμένοντας τους λιγοστούς υπαλλήλους του Οργανισμού να τις εκκαθαρίσουν. Την ώρα που η αγορά έχει «στεγνώσει» από ρευστό, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να εξοφλήσει γιατρούς, εργαστήρια και φαρμακοποιούς, καθώς εκκρεμεί επί δύο χρόνια ο έλεγχος των συγκεκριμένων παραστατικών!

Μόνον στους γιατρούς οφείλεται 1,4 δισ. ευρώ από τον Νοέμβριο του 2011, ενώ οι συνολικές οφειλές του προς το σύνολο των παρόχων ξεπερνούν τα 3 δισ.! Σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να επισπεύσει τις ληξιπρόθεσμος οφειλές.