Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

24.1.13

Κώστας Βαξεβάνης: «Γιατί μηνύω Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου»


VAXEVANISΣε μήνυση κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης. Όπως σημειώνει ο εκδότης του HOT DOC στο τεύχος που κυκλοφορεί, καταθέτει την μήνυση ως έλληνας πολίτης, προσπαθώντας να βρει ένα παράθυρο νομιμότητας για την τιμωρία τους, την ώρα που η κυβέρνηση φροντίζει να τους καλύψει. Ειδικά για τον Βενιζέλο,δεν τον παραπέμπει καν στην Προανακριτική για να κάνει ό,τι θα έκανε κάθε έλληνας πολίτης. Να δώσει δηλαδή εξηγήσεις για όσα του αποδίδει η δικογραφία των Οικονομικών Εισαγγελέων.

Οι δύο πρώην υπουργοί κράτησαν στα χέρια τους αλλά δεν αξιοποίησαν την λίστα Λαγκάρντ. Αντιθέτως προχώρησαν στην απόκρυψή της, με διάφορα νομικίστικα επιχειρήματα περί παράνομης λίστας. Η Εισαγγελία όμως καλεί σε απολογία τα μη πολιτικά πρόσωπα (Καπελέρη και Διώτη), με την κατηγορία της υπεξαγωγής κρατικού εγγράφου. Άρα αποδέχεται πως η λίστα ήταν νόμιμη και αποτελούσε κρατικό έγγραφο. Αυτό το αποτέλεσμα της Εισαγγελικής έρευνας, η κυβερνητική πλειοψηφία το απέκρυψε και προχώρησε σε μια προκλητική κίνηση πολιτικής συγκάλυψης. Ούτε ο νόμος Βενιζέλου, δεν κατάφερε να σώσει τον Βενιζέλο. Χρειάστηκε μια προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη.

«Βραβείο Ντροπής» σε Shell και Goldman Sachs από την Greenpeace στο Νταβός


goldman sachsΗ αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, σύμβολο των κακών πρακτικών του χρηματοπιστωτικού τομέα, και η πετρελαϊκή εταιρεία Shell, η οποία κατηγορείται ότι έχει συμβάλει στη μείωση των αιώνιων πάγων της Αρκτικής, διακρίθηκαν σήμερα με το "βραβείο της ντροπής" 2013 που τους απονεμήθηκε κυρίως από το ελβετικό τμήμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace.

Τα βραβεία αυτά απονέμονται κάθε χρόνο στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) του Νταβός σε επιχειρήσεις που κατηγορούνται για "παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και επειδή διέπραξαν "ιδιαίτερα σοβαρά περιβαλλοντικά εγκλήματα".