Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

9.10.13

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος


petrelaio thermansisΌλοι θυμόμαστε τις περσινές αιθαλομίχλες και τη μυρωδιά καπνιστού κατά τις βραδινές εξόδους στην πόλη. Ξεκίνησαν ήδη τα ευτράπελα με το πετρέλαιο θέρμανσης. Φυσικά αναφέρομαι στους 26 βουλευτές της ΝΔ, που ενώ ψήφισαν όλα τα μνημόνια και τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, αντιλήφθηκαν πως το μέτρο της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης τελικά δεν απέδωσε την προσδοκώμενη αύξηση των εσόδων κι επιβάρυνε δυσβάστακτα τα ελληνικά νοικοκυριά και ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης. Στη σχετική τους επιστολή κάνουν λόγο και για τη λαθροϋλοτομία και για φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης, καθώς τα ξύλα διακινούνται χωρίς παραστατικά και τιμολόγια.

Άθλοι πολιτικοί που δυστυχώς πληρώνονται από τους έλληνες φορολογούμενους.
Στην επιστολή των βουλευτών δεν αναφέρθηκαν πόσες ξενοδοχειακές μονάδες έκλεισαν εξαιτίας της αυξημένης τιμής πετρελαίου στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν αναφέρθηκαν πόσο αυξήθηκε η ανεργία τόσο στο χειμερινό τουριστικό τομέα, αλλά και στον κλάδο των καυσίμων, καθώς οι πωλήσεις πετρελαίου μειώθηκαν κατά 70%.

Οι φιλεύσπλαχνοι κυβερνώντες σχεδιάζουν να αυξήσουν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης από 0,28 euro στα 0,35 euro κι διευρύνει τα εισοδηματικά κριτήρια. Μάλιστα, σκέφτονται να προκαταβάλλεται το 25% της επιδότησης και το υπόλοιπο 75% θα δίνεται με την αγορά του πετρελαίου. Η συνολική επιδότηση ήταν ψίχουλα και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Όπως πέρσι έτσι κι εφέτος, “ oυκ αν λάβοις εκ του μη έχοντος”. Η μείωση των μισθών, η εκτόξευση της ανεργίας, οι απανωτοί φόροι, η ακρίβεια στα καταναλωτικά προϊόντα, οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αποτυπώνουν την ελληνική πραγματικότητα.

Σ’΄όλα αυτά να προσθέσουμε και την κατάργηση του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους κάτω των 65 ετών, δηλαδή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους χαμηλοσυνταξιούχους, από τις αρχές του 2014. 250.000 συνταξιούχοι χάνουν το επίδομα, άνθρωποι που τροφοδοτούσαν την αγορά και συντηρούσαν τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια τους. Αυτό πραγματικά ονομάζεται success story εξαθλίωσης.

Οι έλληνες είναι ιδιαίτερα φιλότιμοι και φιλεύσπλαχνοι και θα πρέπει να συνδράμουν στο δράμα του υπουργού Οικονομικών, καθώς γνωρίζει από τους γονείς και τα πεθερικά του πως είναι να ζεις με 500 euro.

Ας απλώσουμε μια χείρα βοηθείας στους συγγενείς του υπουργού με μια fan page στο facebook για συνδρομές, καταθέσεις και τα συναφή.

Όσο για την πλειοψηφία των ελλήνων ας ευελπιστεί σε ελαφρύ χειμώνα.