Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

29.9.13

Σκέψεις και προβληματισμοί


  • bleeps-wake upΊσως τελικά οι συλλήψεις της Χρυσής είναι ένα θέμα πιο περίπλοκο και πολυδιάστατο. Ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, δήλωσε “ "Εάν αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι υπαίτια για τους φόνους, για τους οποίους κατηγορείται,τότε θα πρέπει να απαγορευθεί. Η κοινωνική βία και ο εξτρεμισμός δεν θα επιλυθούν με την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο ένα κράτος δικαίου, μια δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεχθεί την ύπαρξη ενός κόμματος το οποίο σκοτώνει επικαλούμενο λόγους αντισημιτισμού και ρατσισμού. Διότι εάν αποδειχθεί αυτό, τότε η δημοκρατία θα βρίσκεται σε κίνδυνο".
Η αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), με επίσης γραπτή δήλωση του εκτελεστικού διευθυντή της, Ντέιβιντ Χάρις, χαιρετίζει τις συλλήψεις στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι “το ξεκάθαρο μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι οι δυνάμεις του βίαιου εξτρεμισμού αποτελούν απειλή για την κοινωνία και δεν θα γίνουν ανεκτές”. Στη συνέχεια, ο κ. Χάρις υπογραμμίζει ότι “η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναγνώρισε την απόλυτη αναγκαιότητα να πει ότι φθάνει, δεν πάει άλλο και να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για να σταματήσει την τρέλα της Χρυσής Αυγής. Ένα κόμμα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί με κυνισμό την ελευθερία που προσφέρει η δημοκρατία για να υποσκάπτει την ίδια τη δημοκρατία”. O πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ και το επόμενο είναι στο Ισραήλ. Απλά τα αναφέρω.
  • Οι συλλήψεις της Χρυσής Αυγής επισκίασαν τη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.
  • Η επικοινωνιακή γραμμή των καναλιών ήταν και παραμένει στην έκθεση του ναζιστικού κόμματος. Νυχθημερόν και υπέρ το δέον, να πεισθεί ο ελληνικός λαός για το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να τρομοκρατηθεί. Όλοι γνωρίζουμε τον υπερδανεισμό των καναλιών, ενώ έχουν παθητικό. Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε μήνυση για το διεφθαρμένο ΠΑΣοΚ στον Άρειο Πάγο. Η μήνυση αυτή θα μείνει στο συρτάρι; Τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης θα έχουν την ίδια ταχύτητα; Γιατί τα ΜΜΕ δεν έδωσαν τη δέουσα βαρύτητα; Θα ασχοληθεί κάποιος;