Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

12.9.13

Η μελάνη να χύνεται


φτερό-και-μελάνιMου διέφυγε το χθεσινό ερώτημα της διαλεκτικής μεθόδου του Μπάμπη Παπαδημητρίου για το ενδεχόμενο συνεργασίας μιας σοβαρότερης Χρυσής Αυγής με μια συντηρητική ΝΔ φέρνοντας το πρόσφατο παράδειγμα της Νορβηγίας. Προφανώς, δεν παρακολουθώ τον ΣΚΑΙ και από το social media χρησιμοποιώ μόνο fb και google+.

Στο κοντινό παρελθόν και ο Βύρων Πολύδωρος και ο βουλευτής Καβάλας, Ν. Παναγιωτόπουλος, ήταν ανοιχτοί σε μια μελλοντική συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Δεν ακούσαμε λοιπόν για πρώτη φορά μια ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ και ΧΑ. Προς τι λοιπόν αυτός ο ντόρος και χύνεται τόση μελάνη;

Ακόμη και ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν ανοιχτός σε μια συνεργασία με τη ΝΔ. Σενάρια και απόψεις ακούμε και θα ακούμε πολλά και διάφορα κατά καιρούς. Ο μοναδικός ενδοιασμός του δημοσιογράφου αφορούσε τη σοβαρότητα της ΧΑ.

Δυστυχώς, θα πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως έχουν. Η ΧΑ εμφανίζεται τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Δεν τρελάθηκαν όλοι οι Έλληνες και έγιναν ναζιστές. Ας αναζητηθούν τα αίτια. Η παρακμή και τα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος είναι έκδηλα. Η αυτοκριτική των κομμάτων περιορίζεται μόνο σε ξύλινους πολιτικούς λόγους και διαφημιστικά προεκλογικά μηνύματα.

Γράφονται διάφορα κατά καιρούς για τα λεγόμενα συσσίτια της ντροπής της ΧΑ μόνο σε Έλληνες. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος υποφέρει και πεινάει. Δεν αμφιβάλλει κανείς για τις ψηφοθηρικές προθέσεις της ΧΑ. Σε όποια περίπτωση, το ίδιο άσχημα ένιωσα και με τη δωρεάν διάθεση σχολικών ειδών από τον ΟΝΝΕΔ.

Κατά το χθεσινό αγιασμό στο σχολείο του ανιψιού μου, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασε σ΄όλα τα παιδιά γραφική ύλη. Κι αυτό είναι το υγιές. Τόσο τα παιδιά όσοι και μεγάλοι να είναι μακριά από τα διάφορα ψηφοθηρικά τερτίπια των κομμάτων.

Η αξιοπιστία των δημοσιογράφων είναι εφάμιλλη των πολιτικών της χώρας.