Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

24.4.13

Σε λήθαργο


merkel-xitlerΠαρατηρούσα τα εικαστικά στα δύο πανό που ανάρτησε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος στο σπίτι του και συνελήφθη για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα μήνα. Το 1941 αντισταθήκαμε, το 2013 κοιμόμαστε. Δυστυχώς, αποτελεί μια θλιβερή διαπίστωση και πραγματικότητα. Ο ελληνικός λαός, για να ακριβολογούμε, δεν κοιμάται απλά, αλλά έχει πέσει σε χειμερία νάρκη, σε λήθαργο. Δεν μπορώ να εξηγήσω την απάθεια και την αλλόκοτη συμπεριφορά του.

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά για τα τρία χρόνια του μνημονίου. Η ανεργία αυξήθηκε κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες, οι άνεργοι τριπλασιάστηκαν και όλο και περισσότεροι έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα λουκέτα των επιχειρήσεων αυξήθηκαν και η καθίζηση της αγοράς γίνεται εμφανής πλέον και στο χώρο των τροφίμων.
590_043d80d6a7e1ef9037c38a4bca168051
 
Σήμερα ξεκινά το πασχαλινό εορταστικό ωράριο στα καταστήματα. Με τα πετσοκομμένα δώρα υπήρχε έστω και μια υποτονική κίνηση στην αγορά. Είναι η πρώτη φορά που δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι δεν θα λάβουν το πασχαλινό δώρο. Από το 2014 θα κοπεί και το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους κάτω των 65 ετών. Πόση ακόμη καθίζηση μπορεί να αντέξει η αγορά;

Διαβάζοντας το άρθρο του Νίκου Χαταζηνικολάου “Eπανίδρυση….εδώ και τώρα!” αναλογιζόμουν πως θα ανασυσταθεί το κράτος από τους ίδιους που το διέλυσαν. Τα ίδια πολιτικά πρόσωπα για δεκαετίες έχτιζαν, γκρέμιζαν και πάλι από την αρχή όπως τους βόλευε ή βολεύονταν οι χορηγοί τους. Η πολιτική είναι συνυφασμένη με τη διαφθορά, τη διαπλοκή και το νεποτισμό. Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με τη δίκη του Άκη και τα υπόλοιπα σκάνδαλα και οι υπεύθυνοι να ξεχαστούν;

Περισσότερα από κάθε φορά παρατηρείται η έλλειψη ποιότητας στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Καθημερινά καταγράφεται στις προανακριτικές επιτροπές και στους αργόσχολους πολιτικούς που ασχολούνται με τις βαφές μαλλιών. Μα, βρε κορίτσι μου, πως τους τσουβαλιάζεις όλους στο ίδιο σακί; Αναζητώ εκείνες τις εξαιρέσεις, αλλά δεν μπορώ να τις βρω στην επιβεβλημένη κομματική πειθαρχία. Ας τους κατονομάσεις κάποιος.

Tέλος, πως μπορεί να επιτευχθεί η επανίδρυση ενός κράτους υπό τη γερμανική κηδεμονία και εποπτεία;

Πλησιάζει πάσχα, φτιάχνει ο καιρός και μυρίζει καλοκαίρι. Σιγά η πατρίδα κοιμάται, μην την ξυπνάτε!