Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

5.3.13

Οι πολυεθνικές και οι κατώτατοι μισθοί


joblessΔιαβάζοντας το άρθρο στο ΒΗΜΑ “Μειώστε τους μισθούς για να επενδύσουμε”, να μειωθεί δηλαδή το κατώτατο όριο στα 300 ευρώ για ανέργους νέους που ζήτησαν οι 11 πολυεθνικές στη συνάντησή τους με τον υπουργό Ανάπτυξης, η πρώτη μου σκέψη ήταν να μην αγοράσω ξανά προϊόντα από τις συγκεκριμένες εταιρείες. Πρόκειται για ηχηρά brand names, καθιερωμένα στην ελληνική αγορά και οικονομία επί σειρά δεκαετιών.

Με δελτία τύπου η Barilla στη σελίδα της στο facebook, αλλά και η Bic διαψεύδουν το δημοσίευμα για τη μείωση του κατώτατου μισθού. Αλλά καλό θα ήταν τόσο ο δημοσιογράφος του άρθρου όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Απόσπασμα δημοσιεύματος

«Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φθάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου. Δώστε μας την ευκαιρία να προσλαμβάνουμε νέους με λιγότερα χρήματα, για να εργάζονται λιγότερες ώρες και λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα» πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.


«Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. I will pass it through» απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, εννοώντας ότι θα το διαβιβάσει στον υπουργό Εργασίας, για να ξεφύγει από την πίεση.
«Δηλαδή για τι επίπεδα μισθών μιλάτε;» ρώτησε ένας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετείχαν στη συνάντηση.

«Θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε από 250 ως 300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα» συμφώνησαν οι οκτώ από τους 11 εκπροσώπους των πολυεθνικών, με επικεφαλής στη μακρά συζήτηση που έγινε τους μάνατζερ των εταιρειών Barilla, Bic Violex και Nestle.

Ας αναλύσουμε τα παραπάνω αυτονόητα. “Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου μισθού”. Ο κάθε εργοδότης μπορεί να αμείβει με περισσότερα χρήματα από τις συμβάσεις εργασίας τους εργαζομένους του. Όμως πρέπει να υπάρχει και το σχετικό πλαφόν για να διασφαλιστεί ο εργαζόμενος. Ο κάθε εργοδότης θα πρέπει να ενεργεί ανεξέλεγκτα και να αυθαιρετεί;

“Δώστε μας την ευκαιρία να προσλαμβάνουμε νέους με λιγότερα χρήματα, για να εργάζονται λιγότερες ώρες και λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα”. Σαφώς αναφέρονται στην κατάργηση της μόνιμης εργασίας και της υιοθέτησης ενός νέου εργασιακού μοντέλου με λιγότερες ώρες και ημέρες την εβδομάδα.

Αποτελεί λύση η παραπάνω πρόταση στον εφιάλτη της ανεργίας; Αποτελεί λύση για τον νέο άνεργο ο μισθός των 250 ή και 300 ευρώ με λιγότερες ώρες εργασίας; Αρκούν αυτά τα χρήματα για τις αυξήσεις και μόνο των ΔΕΚΟ; Πως θα ζήσουν; Αυτό δεν ονομάζεται εργασία, αλλά δουλεία ανακόπτοντας κάθε όνειρο των νέων στο ξεκίνημα της ζωής τους.

Αλλά για ποια εργασιακά δικαιώματα ομιλούμε; Το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας έχει αγγίξει το 30%. Σε αρκετές επιχειρήσεις υπό την απειλή πιθανής απόλυσης και την ανεργία σε ύψη ρεκόρ, οι εργαζόμενοι δεν αμείβονται τις υπερωρίες τους. Σε πόσες επιχειρήσεις ισχύει το οκτάωρο; Σε πόσες επιχειρήσεις μειώθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων; Σε πόσες επιχειρήσεις ήδη προσλαμβάνουν καθιερώνοντας τα 4ωρα ή τα 5ωρα αντί του κανονικού ωραρίου; Η νέα μόδα στην αγορά εργασίας ονομάζεται εθελοντισμός.

Σε όλη αυτή την παραζάλη να μην παραλείψω την μετακίνηση των ρουσφετιών από το δημόσιο τομέα πλέον στον ιδιωτικό. Στην αγορά βρισκόμαστε και μαθαίνουμε. Για πρόσληψη σε σουπερ μάρκετ χρειάζεσαι βουλευτή. Το ρουσφέτι καλά κρατούσε, καλά κρατεί και θα κρατεί. Οι πελατειακές σχέσεις συνεχίζονται και στο δημόσιο τομέα ακόμη, αλλά είναι έντονες πια και στον ιδιωτικό.

Τα συμπεράσματα δικά σας για την πορεία των εξελίξεων.
 
Δελτίο τύπου της Barilla

Η Barilla Hellas δηλώνει απόλυτα αντίθετη με τις μειώσεις μισθών στην Ελλάδα και διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα

από Barilla Greece, Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013 στις 3:24 π.μ. ·
barillaΑναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ που αφορούν στην Barilla Hellas και αποδίδονται  στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γ. Σπηλιόπουλο, η εταιρία δηλώνει ότι ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.

Η Barilla Hellas διαφωνεί επισήμως με κάθε πρόταση ή ενέργεια που αφορά στη μείωση μισθών τόσο διότι ως μέτρο το θεωρούμε αναποτελεσματικό για την ενίσχυση της ανάπτυξης, όσο και διότι αποτελεί κίνηση που λειτουργεί ανασταλτικά για τη διασφάλιση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής στην Ελλάδα συνολικά. 
Η Barilla Hellas, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Γ. Σπηλιόπουλος προσωπικά, έχουν επανειλημμένως εκφραστεί με σαφήνεια πάνω στο θέμα τονίζοντας πως ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη είναι η υψηλή φορολογία και το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, και όχι το  μισθολογικό κόστος.

Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η Barilla Ελλάς δεν έχει προβεί σε μειώσεις μισθών, λειτουργεί με τις προϋπάρχουσες  κλαδικές συμβάσεις και προγραμματίζει επενδύσεις €5 εκατ.που στόχο έχουν την ενίσχυση της δραστηριότητάς της και τη διασφάλιση των σχέσεων εργασίας και συνεργασίας που έχει με περισσότερους από 200 εργαζόμενους και χιλιάδες έλληνες παραγωγούς σιταριού.

Για την Barilla η σχέση με την Ελλάδα είναι μία σχέση διαρκείας που εδώ και 22 χρόνια ενδυναμώνεται κάθε χρόνο με γνώμονα τις διεθνείς αξίες του Ομίλου Barilla για βιώσιμη ανάπτυξη, σεβασμό και πρόοδο.

Δελτίο τύπου της Bic
bicΑναφορικά με δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ που αφορούν σε συζητήσεις που διεξήχθησαν προσφάτως και εμπλέκουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙC ΒΙΟΛΕΞ, κ. Δημήτρη Πισιμίση, σε τοποθετήσεις σχετικά με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα, η εταιρία δηλώνει ότι ποτέ έως σήμερα δεν έχει εκφράσει τέτοιες απόψεις και τα αναγραφόμενα όχι μόνο δεν είναι αληθή, αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.

Η BIC ΒΙΟΛΕΞ διαφωνεί επίσημα με τη μείωση των μισθών, διότι το θεωρεί ως μέτρο αναποτελεσματικό.

Ο κ. Δημήτρης Πισιμίσης, στο πρόσφατο παρελθόν σε συνέντευξη του στον Τύπο, είχε διατυπώσει την άποψη ότι ο τελευταίος υπεύθυνος για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στην χώρα μας είναι οι μισθοί και εν τέλει το μισθολογικό κόστος.

Η BIC ΒΙΟΛΕΞ τουναντίον, έχει στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους της, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της, μη έχοντας κάνει την παραμικρή μείωση μισθών, αλλά συνεχίζοντας αντίθετα να χορηγεί αυξήσεις, τηρώντας τις προϋπάρχουσες κλαδικές συμβάσεις εργασίας, αν και έχουν καταργηθεί.

Η BIC ΒΙΟΛΕΞ έχει επενδύσει τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από €250 εκατ. στη χώρα μας και συνεχίζει να επενδύει € 25 εκατ. πέρσι και άλλα €25 εκατ. φέτος, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, σεβόμενη τους εργαζόμενους της και το ελληνικό εργατικό δυναμικό γενικότερα.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρία μας αποδεικνύει στην πράξη πως το κύριο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό μας.