Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

27.10.12

Το εκμαγείο της κατάθλιψης


Munch - The ScreamΤο εκμαγείο της κατάθλιψης έχει θρονιαστεί με διαθέσεις μονιμότητας τόσους στους ενήλικες όσο και τους εφήβους. Άνθρωποι σκυθρωποί, αγέλαστοι, με χαμηλωμένα βλέμματα, με δάκρυα στα μάτια. H συρρίκνωση των εισοδημάτων σε συνδυασμό με την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, το οικονομικό άγχος, την υπερχρέωση των νοικοκυριών, το φόβο και την αβεβαιότητα για το μέλλον διαμορφώνουν συνθήκες ψυχικής κατάρρευσης για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Στη χώρα μας, η κατάθλιψη λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά μιας ανεξέλεγκτης επιδημίας την ώρα που «ενοχοποιείται» για την τραγική αύξηση του φαινομένου των αυτοκτονιών. Υπολογίζεται ότι το 25% των ανδρών και το 33% των γυναικών (περίπου 850 χιλ. Έλληνες και 1.1 εκατ. Ελληνίδες) πάσχουν από ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη.


Ραδιοτηλεοπτικοί νάρκισσοι



parliamentΑναλύοντας το μοντέλο του υπάρχοντος τηλεοπτικού προγράμματος από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι και από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, πολιτικοί εμφανίζονται στις διάφορες ενημερωτικές εκπομπές σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Το μοντέλο ίδιο κι απαράλλακτο σε όλα τα κανάλια. Δημοσιογραφικές εκπομπές με καλεσμένους πολιτικούς από τα διάφορα πολιτικά σχήματα.
 
Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό πως προλαβαίνει να ανταπεξέλθει ο πολιτικός που βρίσκεται καλεσμένος σε εκπομπή ενός καναλιού και μετά από λίγες ώρες να εμφανίζεται καλεσμένος σε εκπομπή του άλλου καναλιού. Ανάλογα με το πρόγραμμα του πολιτικού, μπορεί να εμφανιστεί ξανά σε κάποια βραδινή εκπομπή. Σαφώς, πρέπει να ξεκουραστεί το μεσημέρι. Αλλά αν του επιτρέπουν οι αντοχές του, σίγουρα θα σχολιάσει την επικαιρότητα και σε κάποια ραδιοφωνική εκπομπή. Μάλιστα, ο πολιτικός θα φροντίσει να ενημερώσει μέσω των social media σε ποιες εκπομπές θα εμφανιστεί.