Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

1.12.12

Πόσο θα πρέπει να αμείβεται ο βουλευτής;



tamilosΣτο κρεσέντο του πολιτικού παροξυσμού ήρθαν να προστεθούν οι δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. Μιχάλη Ταμήλου εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για τις μη αμειβόμενες συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής. “Δεν μπορούμε να ερχόμαστε κάθε εβδομάδα στην Επιτροπή και να πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα”, δήλωσε πρόσφατα στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην προεκλογική του εκστρατεία υποστήριζε: "Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά και την πολιτική πρέπει να δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα και μπει τέρμα στο θέαμα με τις κυβερνητικές λιμουζίνες, στα προνόμια των βουλευτών με τα αυτοκίνητα και με όλες αυτές τις σπατάλες που σκανδαλίζουν τον κόσμο. Καθώς επίσης και το γεγονός ότι ενώ από όλους κόβονται χρήματα, από τους βουλευτές μέχρι τώρα έχουν κοπεί ελάχιστα".

Τελικά πόσο θα πρέπει να αμείβεται ο βουλευτής; Αν δεν με απατά η μνήμη μου ο μισθός του βουλευτή είναι ιδιαίτερα υψηλός και έκαστος πολιτικός τυγχάνει αρκετών φανερών και κρυφών προνομίων. Αν δεν κάνω λάθος, ο βουλευτής ασκεί λειτούργημα κι όχι επάγγελμα.

Ο εκπαιδευτικός ασκεί το λειτούργημα της διαπαιδαγώγησης στους νέους, αλλά θα πρέπει να δεχθεί όλες τις περικοπές στον πενιχρό μισθό του. Ο αστυνομικός φροντίζει για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά κι αυτός θα πρέπει να δεχθεί τις όποιες μειώσεις στο μισθό του και να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του χωρίς αλεξίσφαιρα ή τον απαιτούμενο εξοπλισμό που θα έπρεπε η πολιτεία να του παρέχει. Ο κάθε εργαζόμενος υποκύπτει στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβληθεί, χωρίς να αμείβεται για τις επιπλέον ώρες του, υπό την απειλή μιας ενδεχόμενης απόλυσης και μη εύρεσης εργασίας σε μια χώρα με 25% ανεργία.

Είναι προφανές πως το βουλευτιλίκι αποτελεί κερδοφόρο επάγγελμα κι όχι λειτούργημα.

Τέλος, περίτρανα ο βουλευτής Ταμήλος δηλώνει πως η δουλειά ενός βουλευτή είναι να δίνει συνεντεύξεις επιβεβαιώνοντας πρόσφατο δημοσίευμα  για το προφίλ του σύγχρονου πολιτικού.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του.



Αναρωτιέμαι αν στη Ν.Δ. γνωρίζουν μόνο να διαγραφούν τα μέλη τους όταν δεν πειθαρχούν. Δεν συμβουλεύουν τα στελέχη τους να μην προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τις δηλώσεις τους;